Κριτικές

5
Σύνολο ψήφων: 2 (50%)
4
Σύνολο ψήφων: 2 (50%)
3 (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
2 (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
1 (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
Σύνολο ψήφων: 4

Swamp of Sorrows: Death and Despair by Room 54 ( Αθήνα - Αμπελόκηποι )

#1
Εικόνα


• 1 - 5 Παίκτες
• Διάρκεια παιχνιδιού ανά mode Horror/Mystery/Insanity : 1,5 ώρες/1,5 ώρες/2,5 ώρες
• Επίπεδο Δυσκολίας 8/10

Υπόθεση

Προχωράς μέσα στο σκοτάδι και νιώθεις την υγρή ατμόσφαιρα γύρω σου… Ακούς την ανάσα σου που γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη καθώς νιώθεις πως πλησιάζει ο κίνδυνος.
Την απέραντη ησυχία διακόπτουν απόκοσμα ουρλιαχτά και ποδοβολητά. Ανακαλύπτεις ότι δεν είσαι μόνος…
Κάποιοι είναι δίπλα σου, μπροστά σου, πίσω σου. Όλοι εδώ για κάποιον λόγο. Ίδιο για τον καθένα; Θα χρειαστεί να το ανακαλύψεις σύντομα. Αν δεν το κάνεις θα μετατραπείς κι εσύ σε ένα από αυτά τα καταραμένα πλάσματα που κυκλοφορούν και παραμονεύουν να σε κομματιάσουν.
Τα πλάσματα που ο Δημιουργός της μαγείας έστειλε για να σε σταματήσουν. Η φύση έχει φυλακιστεί και σκοπός σου είναι να επαναφέρεις την τάξη. Αν δε το κάνεις τα δάκρυα και η θλίψη εκείνης θα φέρουν την καταστροφή…. Πάρε τις σωστές αποφάσεις… Γρήγορα…

Επεξήγηση επιλογών mode:

Horror mode – Οι σκοτεινοί είναι πολύ επιθετικοί με ευκολότερους γρίφους.

Mystery mode – Δεν υπάρχουν σκοτεινοί με δυσκολότερους γρίφους.

Insanity mode – Οι σκοτεινοί είναι πολύ επιθετικοί με δυσκολότερους γρίφους.

Traitor mode – Ένας από την ομάδα είναι προδότης με κρυφή ατζέντα. Αυτό το mode μπορεί να παιχτεί σε οποιοδήποτε από τα 3 βασικά mode.

Διάρκεια παιχνιδιού ανά mode Horror/Mystery/Insanity : 1,5 ώρες/1,5 ώρες/2,5 ώρες

Είδος ανά mode Horror/Mystery/Insanity: Τρόμου/μυστηρίου/Άρρωστο

Βαθμός δυσκολίας: NORMAL

Παίχτες: 1-5

Δημιουργοί /συγγραφείς παιχνιδιού: OTHEMM – Rizlow.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ Ή ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ Ή ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΕΤΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΤΣΕΣ.

Προτεινόμενες ηλικίες παικτών: άνω των 16

Για κρατήσεις εδώ: http://room-54.gr/swamp-booking/


youtu.be/WN1Lh50C_uI


H Online Κοινότητα των Escapers
Εικόνα

Re: Swamp of Sorrows: Death and Despair by Room 54 ( Αθήνα - Αμπελόκηποι )

#2
Παίξαμε Horror Mode with Traitor (αν και ο προδότης έπεσε στον έναν της παρέας που δεν το έχει καθόλου με το role-playing, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί ποτέ, η ιδέα και μόνο ότι υπήρχε, δημιούργησε μια πολύ διασκεδαστική παράνοια στους υπόλοιπούς μας).

Πολύ ωραία και in concept διακόσμηση, όμορφοι χώροι με κάποια σχεδόν κινηματογραφικά "σκηνικά-δρώμενα" και καλή ηθοποιία, συνθέτουν ένα δωμάτιο που το διασκεδάσαμε πολύ. Έχει τρέξιμο, έχει κρύψιμο, αλλά το στοιχείο που ευχαριστηθήκαμε περισσότερο από όλα ήταν το Final Boss fight! Είναι μια προσέγγιση που θα ήθελα να ενστερνιστούν/ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες!

Επειδή οι χώροι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και υπάρχουν σημεία που θα μπορούσε κάποιος άνετα να χτυπήσει πάνω στον πανικό αποφυγής των "Σκοτεινών" αν επιλέξετε Horror Mode, θα πρότεινα max 3 άτομα.

Ακολουθούν MILD SPOILERS
.
.
.
.
.
.

Όσον αφορά το Role-Playing, επιλέξαμε Warrior, Mage, Priest και Bard. Αν και η δυσκολία είναι κάτι υποκειμενικό, εμείς τουλάχιστον συμφωνήσαμε ότι ο Βard είχε την πιο εύκολη δουλειά, ακολουθώμενος από τον Priest, τον Mage και τέλος τον Warrior. So choose on your own discretion.


Re: Swamp of Sorrows: Death and Despair by Room 54 ( Αθήνα - Αμπελόκηποι )

#3
Horror mode with traitor. Ωραίο δωμάτιο, προσωπικά θα έλεγα ότι ήταν μίξη τρόμου με δράση/περιπέτεια και στοιχεία role-playing και λέω στοιχεία όχι γιατί δεν είχε role playing αλλά κατά τη γνώμη μου δεν ήταν τόσο καθοριστικό ώστε να ξεφύγει και να πάει σε άλλο level από άλλα δωμάτια τέτοιου είδους εκτός από το τέλος που... δεν καλείσαι απλά να "αποδράσεις". Πραγματικά πρέπει να πολεμήσεις το κακό! Θα πρότεινα max 3 άτομα.


Re: Swamp of Sorrows: Death and Despair by Room 54 ( Αθήνα - Αμπελόκηποι )

#4
Και επιτέλους επίσκεψη στοn βάλτο της θλίψης !!!!!!!!
Τα παιδιά πραγματικά έχουν κάνει απίστευτη δουλειά και έχουν στήσει ένα απίστευτο μέρος :)

Όσοι λατρεύεται τα παιχνίδια ρόλων θα το απολαύσετε :) το στόρι και το concept είναι βασισμένα στην γενική ιδέα του The Almost Saint trilogy αλλά με πολλές βελτιώσεις και πιο στρωτή ιστορία που πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε :)

έχει σκοτάδι, έχει περάσματα, έχει πολλούς και διάφορους που θα συναντήσεις εκεί και το τέλος είναι ακριβώς βγαλμένο από παιχνίδι ρόλων :)


Η Ναέλια και ο Ντάργουιν σε τέλειες απόδοσης των ρόλων τους :) όσοι πάτε σε όποιο mode και να πάτε βάλτε προδότη στο παιχνίδι :) το απογείωσε :) ο προδότης πρέπει να κάνει πολλά πράγματα........χεχεχεχεχεχε!!!!!!!!!!!!!!!! (σας μιλά ένας προδότης)

Και φυσικά όπως μάθαμε η ιστορία έχει και συνέχεια και θα την αναμένουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. έχει νεράκι..... οπότε ίσως κάποιοι να θέλουν δεύτερα ζευγάρια κάλτσες κτλ..... :)


1.Ερευνητοπεζοπαραγωγός.

2. Τρώω ένα μπωλ καρφιά, χωρίς γάλα.


8-) :D :P

Re: Swamp of Sorrows: Death and Despair by Room 54 ( Αθήνα - Αμπελόκηποι )

#5
Swamp Of Sorrows: Insanity mode
Θέλω να ξεκινήσω με κάποιες διευκρινήσεις.
Το Swamp Of Sorrows είναι escape room.
Το Swamp Of Sorrows είναι κρυμμένο διαμάντι.
Το Swamp Of Sorrows είναι μία κατηγορία μόνο του.
Το στοιχείο του RPG δεν πρέπει να λειτουργήσει παραπλανητικά και να αποθαρρύνει κάποιον να το δοκιμάσει,όσο θες εσύ και σου βγαίνει ακολουθείς το ρόλο σου,είναι ένα απλό bonus, οι ατομικές αποστολές δεν σημαίνει ότι απομονώνεσαι από την ομάδα σου,είναι και αυτό μέσα σε γρίφους του παιχνιδιού γιατί θυμίζω την πρώτη διευκρίνηση.
Το Swamp Of Sorrows είναι escape room. Τα λέω αυτά γιατί και η παρέα μας είχε τις επιφυλάξεις της πριν ένα χρόνο όταν παίξαμε το άλλο τους δωμάτιο.
Και πάμε κριτική:Το Swamp Of Sorrows είναι μία κατηγορία μόνο του!!!!!!!!!!
Aπό τη στιγμή που ανοίξει η πόρτα ,ξέχνα τοίχους,διακόπτες και οτιδήποτε παραπέμπει σε οικοδομικό κτίριο.Εισέρχεσαι στο βασίλειο της Αστράβης με βλάστηση,βράχια,υγρό στοιχείο και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.Εισέρχεσαι σε ένα κόσμο που το κατοικούν πλάσματα που θέλουν να σε βοηθήσουν,να σε παραπλανήσουν,να σε σκοτώσουν.Ποιον θα εμπιστευτείς?Εισέρχεσαι σε ένα κόσμο με συνδυαστικούς γρίφους,μηχανικούς γρίφους,physical tasks,λογικής,παρατηρητικότητας και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.Κρυφά περάσματα σε οδηγούν σε ένα κόσμο να εξερευνήσεις ,να μάθεις την ιστορία του χαρακτήρα σου και να δώσεις την τελική μάχη με το απόλυτο Τρόμο.
Και όταν λέω μάχη εννοώ μάχη κανονική ,κάποιος θα πεθάνει κάποιος θα ζήσει και όλα αυτά με ένα πρωτότυπο και απολαυστικό τρόπο που θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Βλέπεις το Swamp Of Sorrows έχει πρωτότυπες καινοτομίες σε πολλά πράγματα που ξεχωρίζει από ένα ένα escape room και μόνο αν το ζήσεις θα καταλάβετε τι εννοώ.
2 μιση ώρες περάσανε αέρας όπου το acting έπαιρνε και έδινε πόνο, τα άτομα που εργάζονται εκεί απίστευτα και δεν ξέφυγαν ούτε στο τέλος από το ρόλο τους,Και ξαναλέω εσείς μπορείτε να γίνετε όσο θεατρινίστικοι θέλετε.
Η μουσική υπόκρουση ειδικά στο τέλος χολυγουντιανής παραγωγής
Στο τέλος ο κάθε παίχτης πήρε όχι 1 , ούτε 2 αλλά παραπάνω δώρα το ένα όμως από αυτό ανεκτίμητης αξίας.
Έχετε καταλάβει ότι το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει μπει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ τοπ5 και τοπ1 στην κατηγορία του αφού παίζει μπάλα μόνο του.Μπορώ να γράψω 100άδες αράδες ακόμα οπότε σταματώ..
Ζήστε το........


cron